skip to Main Content
Варення з Ожини

Варення з Ожини

Улюблене варення бабусі.

Достигла ожина, настав час готувати улюблене варення бабусі.

Варення виходить дивовижно яскравого кольору – насичений рубін, і приємного кисло – солодкого смаку. Дуже корисне, смачне та естетично красиве.

Для приготування варення беремо тільки стиглі ягоди. Миємо, перебираємо і засипаємо цукром з розрахунку на 1 кг ягід 500 (700) грам цукру. Залишаємо годинку відстоятися, пустити сік, акуратно перемішуємо, щоб не пом’яти ягоди.

Даємо варенню закипіти і варимо на повільному вогні 20–30 хвилин. Уварювати не потрібно. Ягідки повинні залишитися ціленькими. Гаряче варення розливаємо у підгогтовлені баночки та закриваємо прокипяченою металевою кришкою для консервування (кришка тип 1–82 для закупорювання банок скляних консервних обкатних ТОВ «ТАЛАМУС ЛТД»).

Перевертаємо, укутуємо і залишаємо до охолодження.

Це варення приємно порадує Вас на десерті, сирниках, млинцях, йогурті та просто до чаю.

Готуємо красиво та смачно – наше гасло!

З повагою, начальник ВТК Артамонова О. А.

Back To Top