
Варення з Ожини
Улюблене варення бабусі.
Достигла ожина, настав час готувати улюблене варення бабусі.
Варення виходить дивовижно яскравого кольору – насичений рубін, і приємного кисло – солодкого смаку. Дуже корисне, смачне та естетично красиве.
Для приготування варення беремо тільки стиглі ягоди. Миємо, перебираємо і засипаємо цукром з розрахунку на 1 кг ягід 500 (700) грам цукру. Залишаємо годинку відстоятися, пустити сік, акуратно перемішуємо, щоб не пом’яти ягоди.
Даємо варенню закипіти і варимо на повільному вогні 20–30 хвилин. Уварювати не потрібно. Ягідки повинні залишитися ціленькими. Гаряче варення розливаємо у підгогтовлені баночки та закриваємо прокипяченою металевою кришкою для консервування (кришка тип 1–82 для закупорювання банок скляних консервних обкатних ТОВ «ТАЛАМУС ЛТД»).
Перевертаємо, укутуємо і залишаємо до охолодження.
Це варення приємно порадує Вас на десерті, сирниках, млинцях, йогурті та просто до чаю.
Готуємо красиво та смачно – наше гасло!
З повагою, начальник ВТК Артамонова О. А.