skip to Main Content
Груші натуральні

Груші натуральні

Вірш Ліни Костенко –

Стояла груша, зеленів лісочок.
Стояло небо, дивне і сумне.
У груші був тоненький голосочок,
вона в дитинство кликала мене…..

Я дуже любила груші у дитинстві…. Хочу поділитися теплими спогадами і з Вами.

Для консервування придатні щільні, незрілі груші. Їх сортую, мию, нарізаю (ніж з нержавіючої сталі) на дольки. Видаляю насінні коробки, плодоніжки і пошкодженні місця, та знімаю тонким шаром шкірку, не порушуючи форми плода.

Нарізані груші викладаю в емальований таз і зберігаю до бланшування у холодній воді.

Бланшують груші в слабкому розчині виннокам’яної або лимонної кислоти ( 1г лимонної кислоти на 1 л води) при температурі 85 градусів протягом 5-10 хвилин залежно від розміру шматочків плода і ступеня зрілості.

Пробланшовані плоди негайно охолоджую у воді, укладаю в підготовлені банки, заливаю окропом, додаю 0.5 г лимонної кислоти на півлітрову банку або 1г на літрову банку. Накриваю кришками, стерилізую в киплячій воді.

Після стерилізації одразу укупорити та залишити охолоджуватися.

Прошу звернути увагу на те, що у даному рецепті відсутній цукор/цукровий сироп взагалі.

Тому будьте готові до груш, котрі зовсім не солодкі.

Груші натуральні можно використовувати для приготування компоту, варення та цукатів.

Смачного Вам!!!

Фотографія – начальника ВТК Артамонової О.А.

Back To Top