skip to Main Content
Варення з черешні (без кісточок)

Варення з черешні (без кісточок)

Багато хто з нас любить варення з черешні. Його можна варити і варять, як з білих так і з чорних ягід.

Це дуже смачне і своїм кольором нагадуюче про яскраве літо варення, відмінно поєднується з оладками і млинцями.

Ось і ми вирішили поділитися з Вами цим чудовим рецептом варення без кісточок:

Сортуємо ягоди, після миємо й даємо стекти воді. Далі очищуємо від плодоніжок, видалаємо кісточки. Викладаємо в емальовану каструлю і заливаємо киплячим цукровим сиропом (на 1 кг черешні потрібно 1,2 кг цукру і 275 г води), витримуємо протягом 3-х годин: після чого варимо до готовності в один прийом. Для надання аромату в кінці варіння додаємо ванільний цукор з розрахунку 1 порошок на 2 кг черешні, а також 2г лимонної кислоти.

Готове варення в гарячому стані розфасовуємо в підготовлені і підігріті, сухі банки, накриваємо підготовленими сухими кришками ( я використовую ТМ “Для Дому, Для Сім’ї!”), закатуємо. Укутуємо та перевертаємо, залишаємо охолоджуватися.

Бажаю Вам  – приємного апетиту та теплих спогадів взимку!

Рецепт і фото від начальника ВТК – Артамонова О.А.

 

Back To Top