skip to Main Content
Компот з черешні

Компот з черешні

Літо завжди починають з консервації компотів та варення ……. адже ягода швидко відходить і потрібно встигнути її зібрати в потрібний момент, коли вона ще не переспіла, але вже те що треба!!!

Повертаючись до теми компотів, а ми говорили про Сливовий та Вишневий, хотілося б відзначити компот із черешні. Даний напій готують з білої, рожевої та червоної черешні. Ягоди необхідно сортувати за ступенем зрілості, очистити від плодоніжок і видалити пошкоджені. Добре промити, дати стекти воді. Потім щільно укладаємо в банки і заливаємо киплячим цукровим сиропом ( 450-550 цукру на 1 літр води).

Залиті сиропом банки накриваємо підготовленими кришками і стерилізуємо близько 10-12 хвилин. Після стерилізації їх негайно закупорити, перевернути та укутати. Дати охолонути добу.

Рекомендація: у зв’язку з недостатнім вмістом природної кислоти у черешнях в цукровий сироп можна додати лимонну кислоту ( 1г. кислоти на 1 літр сиропу).

Приємних спогадів взимку про літо!!!

Рецепт від Тетяни, яка користується нашою продукцією більше 10 років ))

 

Back To Top